CDA: "Potverteren D66 is wethouder financiën onwaardig"

Het beloven nog een paar gezellige weken te worden in het Leidse college van B&W. Drie van de vijf wethouders zijn ook lijsttrekker voor hun partij en geven elkaar er af en toe flink van langs. Daarbij is de functiescheiding wethouder / lijsttrekker niet altijd even scherp.

Audiofragment: Robert Strijk was vanavond te gast in het radioprogramma Rondom de Raad en reageerde daar onder andere op de aantijgingen van Jan-Jaap de Haan. Niet potverteren, maar investeren is wat D66 wil. De 30 miljoen die Leiden in feite nutteloos op de bank heeft staan wordt door de inflatie en de lage rente volgens Strijk alleen maar elk jaar minder waard als je er niks mee doet.

<script type=”text/javascript”> </script>

Vandaag trekt CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan fel van leer tegen wethouder Robert Strijk van D66. De D66-plannen om tientallen miljoenen van de gemeentelijke reserves ‘vrij te spelen’ voor onder meer een betere inpassing van de RijnlandRoute, de aanleg van het groene dak van de Lammermarktgarage en allerlei zaken in de (buiten)wijken vallen bij De Haan compleet verkeerd: “Het grote potverteren is kennelijk begonnen. Dit is een wethouder financiën onwaardig”.

Volgens De Haan wil D66 nog veel meer NUON-gelden aanspreken: “Kijk maar in hun programma.” De CDA-lijsttrekker bestempelt de NUON-gelden als het tafelzilver van de gemeente: “Het levert bovendien jaarlijks geld op voor de begroting en het geeft de gemeente een gezonde balanspositie. Dit geld uitgeven betekent dat er extra bezuinigd moet worden. Of de lasten moeten nog verder stijgen dan D66 met het betaald parkeren nu al voorstelt.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×