VVD-raadslid Gilissen ziet snoepautomaten in Leidse scholen het liefst verdwijnen.

VVD: Weg met de snoepautomaat op scholen

Als het aan VVD-raadslid Juliette Gilissen ligt, nemen Leidse scholen hun verantwoordelijkheid en doen ze de snoepautomaten in de ban. Gilissen vroeg wethouder Van Gelderen gisteren of de gemeente in gesprek wil gaan met het onderwijsveld om het afschaffen van de ongezonde automatenvulling te stimuleren. “Leiden is sinds 2012 een JOGG-gemeente en daar horen ook bepaalde verantwoordelijkheden bij,” aldus Gilissen die zich al jaren druk maakt over een gezondere leefstijl voor Leidse jongeren.

Audiofragment: Juliette Gilissen over de overmaat aan gevulde koeken en sportdrankjes waarmee scholieren worden geconfronteerd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×