Studentkandidaat Leefbaar Leiden: "Verhaal speelt bij mensen"

Woensdag 19 maart gaat Leiden weer naar de stembus. De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is vol aan de gang. Ook veel jongeren zetten zich in voor een politieke partij. Bij Leefbaar Leiden is dat rechtenstudent en duo-raadslid Tomas Kok (nr. 2). Hij zette zijn eerste stappen in de politiek uit interesse, maar al snel kwam daar voor hem ook noodzaak bij. “Ik zie dingen verkeerd gaan. Zoals een bestuurlijke elite die hier dingen op een verkeerde manier regelt”, vertelde Tomas bij Stud071.

Audiofragment: Student Tomas Kok (Leefbaar Leiden) in Stud071 over de campagne GR2014

In de campagne van Leefbaar Leiden is Tomas een van de gezichten van het verzet tegen de komst van een islamitisch centrum aan de Ter Haarkade. Wat hem betreft wordt er een halt toegeroepen aan de toenemende islamisering in Leiden. “De grote steden lopen voorop, wij gaan er achter aan. Laten wij er dan op tijd bij zijn”, stelt Tomas. 

Leefbaar Leiden heeft geen specifieke studentonderwerpen waar de partij zich voor wil inzetten. Wel zijn er thema’s die voor studenten aantrekkelijk zijn. De partij wil de overheid op een andere manier organiseren, onder andere door met minder regels te werken en minder geld uit te geven aan subsidies. Tomas: “Studenten zullen dat merken door soepelere sluitingstijden. Het geld dat overblijft willen we inzetten voor lastenverlichting, dat merken studenten als extra zakcentje”. 

Een ander thema van de partij is inzetten op veiligheid. Bijvoorbeeld door meer cameratoezicht. Dat zal de privacy van mensen niet direct gaan raken, meent Tomas. “De beelden worden alleen gebruikt als er iemand over de schreef gaat.” Wie zich ernstig misdraagt tijdens het uitgaan kan als het aan Leefbaar Leiden ligt rekenen op een gebiedsverbod. 

Tomas zet in op een volwaardig raadlidmaatschap na de verkiezingen. “Ik merk dat dit verhaal speelt bij mensen. Een veiliger Leiden, tegen de islamisering, de burger meer de macht terug geven. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij gaan stijgen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×