De winkel van Naturalis. Foto gemaakt door: Eline van den Hout

Campagne Tientje voor T.rex succesvol

Bouchra Filali leidt de campagne Tientje voor T-rex. Er moet namelijk een hele hoop geld opgehaald worden om de t-rex die in Amerika is gevonden, naar Nederland te krijgen. Het werven van sponsors gaat erg makkelijk. Heel veel mensen, jong en oud, zijn enthousiast en voeren graag actie om de t-rex in Naturalis tentoon te laten stellen. De winkeliersvereniging op de Haarlemmerstraat heeft bijvoorbeeld collectebussen staan en veel kinderen doen karweitjes waar ze geld mee ophalen. Er was zelfs een jongen die een t-rex heeft nagebouwd met blokjes en iedereen die hem wilde bezichtigen moest daar voor betalen. 

Audiofragment: Projectleider Tientje voor T.rex Bouchra Filali in gesprek met Eline van den Hout over de campagne. 

Paleontoloog Anne Schulp was bij de opgraving van de T-rex in Montana. Het was voor hem een droom die uitkwam om een prachtig dier dat 67 miljoen jaar geleden leefde op te graven. Het is een heel precies ambachtelijk werk, maar het zand ging erg makkelijk van de botten af. De onderzoekers ontdekten dat het vrouwtje in haar nek is gebeten, waarschijnlijk tijdens een heftige paring. 

Audiofragment: Paleontoloog Anne Schulp in gesprek met Eline van den Hout over de opgraving van de T-rex. 

Vanavond is er in het Scheltema het Science Café. Hier zal Anne Schulp nog meer vertellen over de T-rex. Daarbij kunnen er velen vragen worden gesteld. 

Leiden T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×