Update: bomenkap rond Sylvius-gebouw Leidse Universiteit

Navraag bij de gemeente en de universiteit leert dat de bomen rond het Sylvius-gebouw zijn gekapt om ruimte te maken voor de bouw van een Biotech-trainingsfaciliteit voor werknemers in de (bio-)farmaceutische industrie.

De Leidse Universteit is erg blij met de komst van de faciliteit “Wereldwijd bestaan er slechts vijf tot tien vergelijkbare faciliteiten. De Biotech-trainingsfaciliteit is voor de Universiteit Leiden, de stad en de sector een belangrijke aanwinst,” schrijft de Universiteit op haar website. Het gebouw komt direct naast het Sylvius-lab te staan.

De bomen zijn zonder kapvergunning gekapt omdat volgens de gemeente: “het hier om eigen grond gaat van de universiteit en de bomen zodanig klein zijn, dat dit vergunningsvrij is.” Sinds 2012 is de huidige Bomenverordening van kracht. 

Raadslid Eric Krijgsman (D66) had gisteren kritiek op de berichtgeving van Sleutelstad. Hij meldde dat de kap van de bomen is gebeurd vanwege de ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan en Ehrenfestweg. Dat bleek niet het geval. 

Morgen zal Jos van den Broek in de uitzending van Nieuws071 vertellen wat hem er toe zette om zijn frustratie op Facebook te schrijven.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×