Foto gemaakt door: J.P. Kranenburg

Bierenbroodspot bezoekt haar eigen tentoonstelling 'Petra Revisited'

Dit weekend is Gerti Bierenbroodspot in het Rijksmuseum van Oudheden. Bezoekers van de tentoonstelling Petra Revisted kunnen vragen aan haar stellen. Bierenbroodspot heeft jaren gewoond in Jordanië. Haar werk heeft ze gemaakt met ‘zweet bloed en tranen’. Geen enkel kunstwerk was makkelijk om te maken omdat ze zich in allerlei gevaarlijke en moeilijke bochten moest wringen.

Het leven in Jordanië was voor haar ook moeilijk want ze had altijd dorst en ze was bijna in een ravijn gereden. Gelukkig werd ze altijd geholpen door de Bedouinen, de bevolking van Petra. ‘Dat waren mijn vriendjes’. Verder heeft ze erg genoten van de stad, ze vond het er magisch. Meestal ging ze overal alleen heen. In haar eentje kon ze het beste inspiratie krijgen.

 

Audiofragment: Gerti Bierenbroodspot in gesprek met Eline van den Hout over haar tentoonstelling ‘Petra Revisited’.

Haar volgende plan is om naar Iran te gaan, als ambassadeur van Europa en Amerika. Ze zal daar waarschijnlijk drie maanden in Persepolis gaan zitten, waar ze de nachten in een tent zal doorbrengen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×