Drukke week voor Singelpark Leiden

Afgelopen maandag kwamen een slordige 150 geinteresseerde stadsgenoten af op een door de gemeente en de Vrienden van het Singelpark georganiseerde ‘inspiratieavond’. Het was de bedoeling om ideeën op te doen en uit te wisselen voor de inrichting van het Singelpark en dat gebeurde volop. Terwijl de aanwezigen zich in groepjes op stukken Singelpark stortten, gaf landschapsarchitect Peter Veenstra van Lola Landscape Architects een uitgebreide toelichting op het beeldkwaliteitsplan dat de gemeente voor het Singelpark heeft gemaakt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/139041307″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Peter Veenstra vertelt uitgebreid over de plannen voor de verschillende onderdelen van het Singelpark.

Ook woensdag was er volop aandacht voor het Singelpark. De gemeente en de Vrienden van het Singelpark grepen de Boomfeestdag aan om een aantal bijzondere bomen langs de singel te planten. Meest in het oog springend was de mammoetboom die een plekje kreeg in het Huigpark. De boom kan in theorie meer dan 100 meter hoog worden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/139353765″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard en Benjamin de Boer gingen naar het Huispark en maakten een reportage.

Zo’n Mammoetboom kan meer dan 100 meter hoog worden. (Video: Benjamin de Boer).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×