Foto's: J.P. Kranenburg.

Eerste ondergrondse vuilcontainer geplaatst

Wethouder Frank de Wit (D66, milieu) heeft donderdagmiddag de eerste van 550 ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Op de Garenmarkt werd rond die eerste container een klein feestje gevierd. De komende tijd worden op verschillende plekken in de Academiewijk ondergrondse vuilcontainers geplaatst. Later volgt de rest van het centrum en na de zomer zijn de wijken aan de buurt.

Audiofragment: Wethouder De Wit gaat er vanuit dat over twee jaar alle ondergrondse containers op hun plek staan.

BB1673.jpg

De ‘slimme’ ondergrondse containers hebben plek voor veel vuilnis. Bovendien geven ze zelf een seintje als ze voor 80% vol zijn. De gemeente kan zo de volle bakken steeds tijdig legen en kan halflege vuilcontainers in de toekomst overslaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×