Mark van Praag (links) en Robert Strijk leggen de eerste blauwe stenen in de Breestraat. (Foto's: Chris de Waard).

Symbolische start herinrichting Breestraat

Gistermiddag is een symbolische start gemaakt met de eerste fase van de herinrichting van de Breestraat. Wethouder Robert Strijk en winkeliersvoorzitter Mark van Praag legden voor het stadhuis twee blauwe steentjes. Na de herinrichting die eind juni van start gaat – na de Leiden Marathon – heeft de Breestraat aan beide zijden van die blauwe stoepen tot een meter uit de gevels.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/139575935″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Vrijdagmiddag stond Nieuws071 voor een flink deel uit nieuws over de Breestraat.

In reportages, interviews en studiogesprekken spraken Chris de Waard, Eline van den Hout en Melle Tuik achtereenvolgens met Mark van Praag, wethouder Robert Strijk, regiomanager Ivo Schunselaar van Arriva, winkelstraatmanager Ronald van der Steen en ‘betrokken burger’ Gerard Bartels die een alternatief plan heeft gemaakt voor de binnenstadbussen.

Met het leggen van twee blauwe stenen en het tekenen van een convenant ging gisteren de herinrichting van de Breestraat symbolisch van start. (Video: Chris de Waard).

Na het leggen van die eerste blauwe stenen werd bij Restaurant Burgerzaken een convenant getekend tussen de gemeente Leiden en Arriva. Daarin staan bijvoorbeeld afspraken over het aantal bussen dat in de toekomst door de Breestraat zal rijden. Ook belooft Arriva dat de bussen zich qua snelheid voortaan zullen aanpassen aan de fietsers. Volgens Winkelstraatmanager Ronald van der Steen is dat 15 km/u, Arriva denkt dat fietsers ook weleens 20 km/u rijden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×