Slagerij Mabroek van dagomzet beroofd

Een nog onbekende jongen heeft vrijdag op de Nieuwe Beestenmarkt slagerij Mabroek van zijn dagopbrengst beroofd. De winkelier verliet even voor 18.30 uur zijn zaak en had de omzet in een tasje gedaan. Buiten kwam er een jongen aangerend die het tasje uit de handen van de winkelier griste en wegrende over de Oude Singel. De politie zoekt getuigen.

Via Twitter roept CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan op tot het plaatsen van camera’s. De discussie over cameratoezicht in de Leidse uitgaansgebieden is er eentje die al jaren af en toe de kop op steekt, maar een meerderheid was er tot nu toe nooit in de Leidse raad.

De dader is een jongen van ongeveer 16 jaar oud met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een sportief postuur. Hij droeg een spijkerbroek en een donkere winterjas tot aan de knie, vermoedelijk grijs of zwart. De jongen had de capuchon van zijn jas over zijn hoofd getrokken.

Bent u getuige geweest van de beroving? Hebt u vrijdag 14 maart een jongen met bovenstaand signalement zien rennen door de Leidse binnenstad? Of hebt u andere informatie die kan hlepen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. via 0800-7000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×