VVD is voor het een extra inzet van Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA's). Zij moeten strenger optreden tegen hondenbezitters die de hondenpoep van hun trouwe viervoeter laten liggen. Foto: VVD Leiden

VVD blij met extra controle op overlast hondenpoep

De gemeente Leiden gaat de komende tijd in Leiden Noord extra Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA’s) inzetten. Zij zullen de wijken controleren op een fijne en schone leefomgeving.In deze wijk is veel overlast door hondenpoep, met name rond de Driftstraat en de Surinamestraat. De VVD leiden is blij met deze extra inzet.

De VVD vindt dat de straten en openbare speelveldjes schoon moeten zijn. Helaas ruimen niet alle bewoners de hondenpoep van hun eigen hond op en gooit niet iedereen het afval netjes in de afvalbakken. ‘Een schone wijk is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De enkelingen die het voor anderen verstieren verdienen wat de VVD betreft een flinke boete. Om die reden wil de VVD strengere sancties op het dumpen van afval op straat en in de grachten en sloten.’

Hondenbezitters die het vertikken om de hondenpoep van hun trouwe viervoeter op te ruimen, kunnen een boete van 90 euro verwachten. Deze kan oplopen naar een bedrag van 130 euro. Raadslid Margreet van Wijk vindt het ‘goed om te zien dat deze handhavers nu heel gericht ingezet worden’ om de overlast in de buurt tegen te gaan. ‘Wat ons betreft krijgen snel meer wijken deze extra inzet,’ zegt Van Wijk.

Eerder diende de VVD het voorstel in om extra BOA’s in te zetten, maar kreeg er in de gemeenteraad geen meerderheid voor. Onder anderen de PvdA stemde tegen dit voorstel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×