Via zijn Facebook-pagina deelde Armin het nieuws vol trots.

Armin van Buuren grote winnaar Buma Awards

De Leidse dj Armin van Buuren sleepte maar liefst drie prijzen in de wacht: twee grotere prijzen waarvan een nationale prijs en een filmmuziek. En een kleinere prijs in de categorie internationaal. ‘Het leuke van muziek is dat het geen exacte wetenschap is,’ zei de dj toen hij de prijzen in ontvangst nam. De Van Buuren was even ‘heel eerlijk’ toen hij zei dat hij altijd maar wat doet.

Van Buuren ontving een Buma Award in de categorie nationaal voor zijn grote hit ‘This is what it feels like’ en sleepte een prijs voor zijn bijdrage aan de soundtrack van de film ’Verliefd op Ibiza’ in de wacht. Voor deze soundtrack kreeg hij ook een kleinere internationale onderscheiding. Hij eindigde op de vijfde plaats. Van Buuren: “Ik vond het een enorme eer gevraagd te worden om de muziek voor de film te verzorgen – het was een leuke uitdaging! Ik ben erg dankbaar dat ik daar nu samen met de componisten en tekstdichters met een award voor wordt beloond.”

De Buma Awards gingen tot vorig jaar door het leven als de Harpen. De stichting Buma Cultuur besloot dit jaar ook meer aandacht te schenken aan componisten en tekstdichters.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×