Marije Mulder is een van de initiatiefnemers van de stadstuinderij die begin april wordt aangelegd langs de Zoeterwoudse Singel. (Foto's: Chris de Waard).

Leiden krijgt stadstuinderij tegenover Plantsoen

Leiden krijgt een heuse Stadstuinderij. In elk geval voor een jaar. Op het grasveld tussen de velden van de Leidse Korfbal Vereniging Sporting Trigon en de Zoeterwoudse Singel wordt begin april stadsmoestuin Het Zoete Land aangelegd. Deelnemen kan door een bak van een vierkante meter te leasen. in die groente leasebak kan men dan zelf groente verbouwen.

Audiofragment: Marije Mulder over stadstuinderij Het Zoete Land aan de Zoeterwoudse Singel.

Het Zoete Land krijgt het braakliggende veld in eerste instantie een jaar in gebruik. Er wordt nu begonnen met een soort mini Zoete Land waar peultjes worden verbouwd. Die zijn namelijk snel te oogsten.

Initiatiefnemers Marije Mulder en Jessica Zwartjes hopen dat de stadstuinderij zo’n succes wordt dat ze het terrein niet alleen voor een langere periode kunnen gebruiken, maar ook kunnen uitbreiden met het grasveldje langs de singel. “Als je dan vanuit het Plantsoen oversteekt, loop je zo de tuinderij in,” ziet Marije de toekomst al helemaal voor zich.

Als het aan Melder en Zwartjes ligt, blijft het niet bij een plek in de stad. De dames zijn al in gesprek met bewoners in Leiden Noord om langs de Bernardkade ook met stadslandbouw te beginnen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×