P.S. protesteert tegen 'onethisch gedrag' gevestigde partijen

De Partij Sleutelstad heeft zich vandaag groen en geel geërgerd aan campagnevoerende politieke partijen in Leiden. “Wij hebben ons keurig aan de ongeschreven wet gehouden om op de dag van de verkiezingen geen campagne meer te voeren met flyer- en poster-acties, maar notabene de grote, gevestigde partijen hebben zich niet aan die gouden regel houden,” foetert Maarten Kersten, de nummer 2 van de P.S. De Partij Sleutelstad heeft daarom vanmiddag een officiële klacht ingediend bij de voorzitter van het Verkiezingsbureau van de Gemeente Leiden.

Volgens Kersten maakten vooral D66, de SP en de PvdA zich schuldig aan het schenden van het gentleman’s agreement: “Al vroeg liepen vandaag teams van D66, SP en PvdA bij het station (stemlokaal) en later ook in de stad flyers uit te delen.”

“Oneerlijk,” zo vindt de P.S. die verder stelt dat een beginnende kleine partij zowiezo al op achterstand staat bij de ‘grote jongens’: “Die hebben immers veel meer geld, landelijke steun en menskracht en bovendien worden ze bij debatten vaak als een soort gevestigde orde automatisch gevraagd, terwijl de kleine partijtjes niet eens mee mogen doen.”

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×