Noordwijk maakt zich op voor de Amerikaanse en Chinese delegaties die tijdens de NSS in de badplaats verblijven. Wegen zijn afgesloten en in de duinen staat luchtafweergeschut. (Bron: www.noordwijkactueel.nl).

Dit weekeinde code rood voor verkeer Leidse regio

Dit weekend arriveren 58 wereldleiders, 5000 delegaties en 3000 journalisten in deze regio voor de nucleaire top (NSS) die begin volgende week in Den Haag. wordt gehouden. Het is de grootste internationale top ooit in Nederland. deze gaat gepaard met on-Nederlandse veiligheidsmaatregelen.

Zo gaat zo’n beetje de hele Leidse regio een paar dagen op slot. De A4, A44/N44 en N206 worden vanaf zondagmiddag gedeeltelijk of geheel afgesloten om de delegaties door te laten als ze van Schiphol naar Den Haag rijden en – tijdens de top – van en naar hun hotels, onder andere in Noordwijk.  

Volgens Burgemeester Lenferink zorgt de beperkte toegang op de snelwegen rondom Leiden ervoor dat de stad tussen zondag en woensdag een van de moeilijkst bereikbare plekken in de Randstad zal zijn. Hij roept Leidenaren op om de auto te laten staan en zoveel mogelijk thuis te werken.

Om te voorkomen hulpdiensten niet op tijd bij calamiteiten kunnen zijn, omdat het verkeer in de stad vast staat, worden voertuigen van de hulpdiensten op strategische plekken in Leiden opgesteld. Ook worden er brandweermotoren uit Den Haag ingezet.

De politie meldt dat de politie-app speciaal voor dit weekend is uitgebouwd. De algemene informatie is daarop te vinden, maar ook mensen die getuige zijn van een incident tijdens de NSS kunnen de app raadplegen. Foto’s of filmpjes kunnen zo rechtstreeks naar de politie worden verstuurd. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×