Minister Schultz heeft gisteren in Museum Boerhaave de feestelijke opening verricht van Waterland Boerhaave, een wetenschappelijke speeltuin in de monumentale binnenplaats van het museum. (Archieffoto: Chris de Waard).

Minister Schultz van Haegen opent Waterland Boerhaave

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft gisteren in Museum Boerhaave de feestelijke opening verricht van Waterland Boerhaave, een wetenschappelijke speeltuin in de monumentale binnenplaats van het museum.

Tijdens de druk bezochte opening sprak de minister haar waardering uit voor het nieuwe initiatief van Museum Boerhaave: ‘De aanleg van een waterspeeltuin vind ik een heel goed idee. Het museum laat spelenderwijs aan onze kinderen, ouders en grootouders zien hoe we in ons land droge voeten houden. Lang niet iedereen weet dat we in sommige gebieden iedere dag 24 volle zwembaden wegpompen om het land droog te houden. En dat er ieder jaar acht volle voetbalstadions ter grootte van de Rotterdamse Kuip, tot de rand gevuld met zand, nodig zijn om onze kust te versterken.’

De minister hield de toegestroomde kinderen voor dat we vandaag, maar zeker ook in de toekomst veel jonge mensen kunnen gebruiken voor het bedenken van slimme oplossingen tegen hoogwater: ‘Ik hoop dan ook stiekem dat kinderen die de waterspeeltuin bezoeken straks denken: dit is leuk! Als ik later groot ben, word ik ingenieur en ga ik ons land en andere landen beschermen tegen overstromingen.’

In Waterland Boerhaave kunnen kinderen een polder droogmalen, bootjes lossen in de haven en een weerstation bedienen. De kinderen steken zelf de handen uit de mouwen, ontdekken de eigenschappen van water, en maken kennis met principes uit de wetenschap en de techniek.

Museum Boerhaave laat de website weten dat de wetenschappelijke speeltuin Waterland aankomende week gesloten is vanwege een lek in de waterloop.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×