Kunstschilder Maurice Braspenning studiogast in Cultuur071

Onze studiogast van vandaag, kunstschilder Maurice Braspenning, komt uit een familie van havenarbeiders, maar werd volledig geaccepteerd vanaf het moment dat hij koos voor een creatieve weg. Door een gelukkige samenloop van talent en omstandigheden werd hij op de Gerrit Rietveld Academie aangenomen, werkte hij op de Rijksakademie van beeldende kunsten en heeft hij inmiddels alweer enige jaren een atelier op Haagweg 4 . In de uitzending zoomen we in op het creatieve proces en horen we Maurice praten over zijn toekomstplannen.

Audiofragment: Luister de volledige uitzending hier terug

Hij is dit jaar voor de tweede keer curator voor de Familiekamer Kunstprijs, een prijs die vorig jaar is ingesteld door advocatenkantoor de Familiekamer. In de jury zit onder andere advocate Manon Renken. Zij kwam naar de studio en nam winnares Ester Tielemans mee. Op zondagen is het werk van de tentoonstelling ‘Prima Donna’ te zien, dan is de Familiekamer op Steenschuur 14 open voor publiek (12-16 uur) en door de week op afspraak.

Volgende week is er in de Stevenshof een flowerpowerfestival om winkelcentrum de Stevensbloem een oppepper te geven. Simone van Olst en Arnout Kruishaar van Morslevend organiseren het festival: op 29 maart is er de hele dag van alles te beleven, zoals live muziek, theater en workshops. Meer info vind je op www.stevensbloem.blogspot.nl.

Ook volgende week: het Eurokoor Nederland, een popkoor dat op 29 maart te horen is in theater Ins Blau. Het koor treedt regelmatig op. Marly Hogervorst en Kees van Rijn vertellen dat het koor ook open staat voor nieuwe leden, dus geef je op bij www.eurokoor.nl.

Peter Visser (@muziekgezien) raadt een aantal live optredens in Leiden aan, zoals Wende Snijders vanavond in de Leidse Schouwburg, Quite Quiet op 26/3 in Scheltema en op 28/3 het Open Podium in Buurtcentrum Morschwijk (meer info op www.muziekgezien.blogspot.nl). Over de nieuwste film van regisseur Wes Anderson: The Grand Budapest Hotel, is filmkenner Govert de Kok (www.bioscopenleiden.nl) razend enthousiast. Er is, zegt hij, geen reden om niet te gaan! De film draait in Trianon.

Over hoe zijn werk veranderd is, hoe het tot stand komt en dat hij veel inspiratie haalt uit muziek en kunst, vertelt studiogast Maurice Braspenning in het laatste half uur. Dat ook poëzie inspirerend is horen we in het gedicht waarmee Maurice de uitzending afsluit. Volgens hem is het een ode aan de verbeelding: de Blauwbilgorgel van C. Buddingh. Stem volgende week weer af op Cultuur071 bij Sleutelstad op 93.7 FM of 102.4 via de kabel. Onze studiogast is dan muzikant Ferry Rigault.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×