Vanavond afscheid van halve gemeenteraad

In een speciale gemeenteraadsvergadering wordt vanavond de rechtmatigheid van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Dat gebeurt op basis van een rapport van het centraal stembureau van de gemeente Leiden. Vervolgens worden de geloofsbrieven van de 21 nieuw benoemde raadsleden beoordeeld.

Aansluitend wordt er afscheid genomen van 20 van de 39 raadsleden. Een aantal van hen wilde zelf stoppen, een deel viel buiten de boot omdat hun partij bij de verkiezingen verloor of nieuwkomers een kans wilde geven door ze op een hogere plek te zetten. Overigens blijft een aantal van de vertrekkende raadsleden wel actief in de Leidse gemeenteraad, maar dan als duoraadslid.

De vertrekkende raadsleden zijn: Mark Koek, Farokh Tahmasian, Sabine Verschoor, Timo Gubbens (D66), Henny Keereweer, Esther Karsch – Spiro, Marion van Dongen en Tjeerd Scheffer (PvdA), Greetje van Gruting, JuliĆ«tte Gilissen en Petra Borst (VVD), Antoine Theeuwen, Eva de Bakker, Louk Rademaker (SP), Patrick Meijer, Arjen Bonestroo, Judith Sandriman (CDA), Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GroenLinks), Eli de Graaf, Joost van Breukelen (SLO).

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×