I am Oak (l) en Bart van der Lee op het podium in het Scheltema. Foto: J.P. Kranenburg

Singer-songwriters spelen Scheltema stil

De tweede editie van Quite Quiet Leiden (seizoen 2014) is bijzonder goed verlopen. Zowel Bart van der Lee als I am Oak (Thijs Kuijken) kregen de zaal stil met hun muziek. Voor de optredens waren ongeveer 90 bezoekers naar het Scheltema Complex gekomen, een bezoekersrecord. 

Het publiek laat zich in het eerste deel van het programma bijna ademloos meeslepen bij de wat donkere klanken en stemmige gitaarmuziek van Van der Lee. Met zijn karakteristieke stem kleurt hij uit het leven gegrepen somberheid in met lichtpuntjes.

Na de pauze was het de beurt aan I am Oak. Normaal gesproken treed frontman Thijs Kuijken op met zijn band, maar voor Quite Quiet staat hij solo op het podium. Hij wisselt kleine gitaarliedjes af met dromerige synthesizermelodieën. Tussen de liedjes door is er ruimte voor contact met de zaal, dat vanwege de setting van Quite Quiet immer intiem aanvoelt. I am Oak bekende dat hij niet gewend is aan zulk aandachtig luisterend publiek. “Wat heerlijk dat jullie zo stil zijn. Jullie doen de naam Quite Quiet eer aan”, complimenteerde hij zijn toehoorders.

De volgende editie van Quite Quiet is op 23 april. Dan staan Clean Pete ft. Anne Soldaat en Delouise op het podium in het Scheltema. Meer informatie over de artiesten, het programma en het bestellen van kaarten bestellen vind je op de website van Quite Quiet

Foto’s: J.P. Kranenburg

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×