Willem te Beest neemt de petitie in ontvangst. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Geen singelstrand, wel herinrichting grond Witte Singel

Gisteren heeft GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe zijn petitie voor een Singelstrand overhandigd aan vicevoorzitter Willem te Beest van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. Meer dan 1000 mensen ondertekende zijn oproep om het braakliggende stuk grond waar de Van der Klaauwtoren en ‘het blauwe gebouw’ stonden tijdelijk in te richten als Singelstrand. Toch komt dat er niet.

Audiofragment: Walter van Peijpe overhandigde gisteren de petitie met meer dan 1000 handtekeningen aan de universiteit.

De universiteit vreest (geluids)overlast voor de studenten als bij mooi weer de badgasten massaal op zo’n strand zouden neerstrijken. In de naastgelegen Sterrewacht wordt namelijk les gegeven. Ook is de universiteit in gesprek met een mogelijke ontwikkelaar voor het stukje grond.

Binnenkort wordt het braakliggende stuk grond overigens wel netjes ingericht door de universiteit. Daarbij wordt gedacht aan 1-jarige planten. Mogelijk worden de buurt en de ‘Vrienden van het Singelpark’ daarbij betrokken, maar de universiteit wil eerst zeker weten dat daarmee de plannen van de toekomstige ontwikkelaar niet worden doorkruist.

De petitie werd niet alleen via internet ondertekend. Kinderen uit de omgeving hadden ook nog 50 fysieke handtekeningen opgehaald en lieten tekeningen zien die ze hadden gemaakt van ‘hun’ Singelstrand.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×