Speeltuin Waterland in de tuin van Boerhaave is de komende weken gesloten. Wegens wateroverlast. Nog voor de meivakantie moet de lekkage in de speeltuin gerepareerd zijn. Waterland Boerhaave werd eind maart geopend door minister Melanie Schultz. Een dag later bleek al dat het water wegliep door lekkages. (Foto: Hielco Kuipers).

Morgen en overmorgen: museumweekend

Alle musea in heel Nederland zetten zaterdag en zondag de deuren wijd open tijdens het museumweekend. Dat weekend is dit jaar voor het eerst een beetje opgerekt en begint al op vrijdagavond (vanavond) met een ‘burenavond‘. Alle buren van alle musea krijgen dan een speciaal welkom. Bijvoorbeeld bij Museum Boerhaave waar ze bont en blauw geslagen worden.

Audiofragment: Annelore Scholten van Museum Boerhaave vertelt over de activiteiten tijdens het museumweekend.

Ogenschijnlijk dan. Een speciale grimeur kan de bezoekers voorzien van de meest vreselijke wonden en zwellingen, maar je kunt ook juist extra mooi gemaakt worden. Verder in Boerhaave onder meer rondleidingen en leuke lezingen door directeur Dirk van Delft.

De entree is tijdens het museumweekend bij alle musea slechts 1 euro. In Leiden doen naast Boerhaave ook Japanmuseum het Sieboldhuis, De Lakenhal, Museum Volkenkunde, Naturalis, het Rijksmuseum van Oudheden en de Hortus Botanicus.

Bij die laatste is een speciale expositie van Stinzenplanten en vroege bloeiers, maar ook kan het vernieuwde tropische kassencomplex worden bezocht. Met de opbrengsten van het museumweekend gaat de hortus een Chinese kruidentuin aanleggen langs het water van de Witte Singel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×