Een schematische weergave van het Kooiplein en omgeving. Via een webcam zijn de ontwikkelingen bij het Kooiplein te volgen. (Foto's en afbeeldingen: PR).

Herontwikkeling Kooiplein van start

Met een spectaculaire show van Theatergezelschap Gajes is gisteravond gevierd dat de herontwikkeling van het Kooiplein van start gaat. De komende drie jaar staan er hijskranen in Leiden Noord om het Kooiplein te transformeren tot ‘Het Plein van Leiden‘. Met een combinatie van circa 430 nieuwe koop- en huurwoningen, nieuwe winkels waaronder twee supermarkten, zorgvoorzieningen, horeca en een parkeergarage moet het Kooiplein het bruisende middelpunt van de wijk worden.

Audiofragment: Ontwikkelaar Bram van Eck van bouwer Heijmans (wit shirt) over Het Plein van Leiden.

Langs de Willem de Zwijgerlaan is de bouw van twee apartementencomplexen inmiddels begonnen. De oude locatie van het Mare College is bouwrijp gemaakt en de komende maanden komen steeds meer onderdelen in ontwikkeling. Zo wordt begin juli gestart met de bouw van de parkeergarage, 3.300 m2 winkelruimte en tientallen woningen en appartementen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×