Voor het eerst zal er bij Funked Up een Brass band spelen. En niet zo maar eentje. Het Broken Brass Ensemble bestaat uit één drummer en zeven koperblazers en dat blijkt een gouden formule en een ongekende festivalhit te zijn. In minder dan een jaar heeft de groep een flinke naam opgebouwd in Nederland. De basis is traditionele New Orleans-brass, gemengd met hiphop-, balkan-, funk- en bluesinvloeden. (Foto: PR).

IJzersterke line-up op Goede Vrijdag bij Funked Up festival

Zin om het Paasweekend feestend in te luiden? De muziek leent zich er in ieder geval prima voor op het Funked Up festival waarbij funk en aanverwante muziek centraal staat. Vrijdag 18 april vindt alweer de 9e editie plaats in Scheltema aan de Marktsteeg in Leiden.

Funked Up is bijzonder trots op de komst van Badjekkah. Deze nieuwe Amsterdamse band wordt als grote belofte gezien en is momenteel ook de backingband van zangeres Pink Oculus. Deze hip hop/electro groep bestaat slechts uit een drummer en een toetsenist, maar weet alsnog een breed geluid te produceren. Buiten dat het topmuzikanten zijn weten ze ook vocaal de bloemetjes buiten te zetten in een show vol met catchy tunes, authentieke stemmen, excellente muziek en een gezonde dosis humor.

Afro DJ Rafiki sluit de avond in de grote zaal af met de meest opzwepende muziek, visuals & vibes uit Sub-Sahara Afrika. Nadat Rafiki eerder begon op Funked Up is hij inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Leiden. Dit optreden is echter bijzonder omdat Rafiki tevens zijn verjaardag viert en het publiek niet alleen met Afrikaanse muziek, maar ook met Afrikaanse lekkernijen trakteert.

De heren Vincent & Siemen Tenzer staan vooral bekend als techno DJ’s. Maar op Funked Up worden ze aangevuld met broer en dance-organisator Rens en vader Rudolf onder de noemer Tenzers Oldschool & Sons. De technoplaten blijven thuis en de kleine zaal zal worden overspoeld met de lekkerste funk & soulplaten.

In diezelfde zaal heeft rapper 4 Shots carte blanche gekregen. Eerder was hij rapper van The George Experience en host bij Funked Up.  Speciaal voor deze avond stelt hij een band samen en zal funky en soulvolle hip-hop brengen.

De avond wordt geopend door de nieuwe Leidse Hammondfunkformatie: ZIEK. Zij worden o.a. beïnvloedt door The Meters en dat is live duidelijk te horen.

Vrijdag 18 april, Marktsteeg 1, Leiden
Aanvang: 20.00
Voorverkoop: €10,-  Zaalkassa: €12,-
Voorverkoopadressen in Leiden: Plato (Vrouwensteeg 4-6), Velvet (Nieuwe Rijn 34) & via www.jazzedup.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×