Gemeente moet belemmeringen voor inwonende ouders wegnemen, vindt CDA

1

Ouders die vanwege mantelzorg samen willen wonen, lopen tegen veel regels aan die het samenwonen niet bevorderen. Het CDA in Leiden pleit voor een beter beleid hiervoor en heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Het bestaande beleid gaat niet uit van zelfstandigheid van zowel ouders als kinderen terwijl daar, volgens het CDA, wel behoefte aan is. Nu worden ouders bijvoorbeeld gekort op hun AOW tenzij de woning officieel wordt gesplitst. Het CDA wil dat dit makkelijker wordt gemaakt door bijvoorbeeld een eigen huisnummer.

Delen

1 reactie

  1. Ries van Walraven op

    Volkomen mee eens. Ik sprak laatst ook een vrouw waarvan de dochter bij haar inwoonde zodat ze elkaar konden helpen. Mantelzorg is toch belangrijk? Zij werd ook gekort. Jammer!

Over de auteur

Je bent nu offline