CDA-fractievoorzitter Klaas de Vries (Foto: Chris de Waard)

Gemeente moet belemmeringen voor inwonende ouders wegnemen, vindt CDA

Ouders die vanwege mantelzorg samen willen wonen, lopen tegen veel regels aan die het samenwonen niet bevorderen. Het CDA in Leiden pleit voor een beter beleid hiervoor en heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Het bestaande beleid gaat niet uit van zelfstandigheid van zowel ouders als kinderen terwijl daar, volgens het CDA, wel behoefte aan is. Nu worden ouders bijvoorbeeld gekort op hun AOW tenzij de woning officieel wordt gesplitst. Het CDA wil dat dit makkelijker wordt gemaakt door bijvoorbeeld een eigen huisnummer.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×