Politie zoekt getuigen van inbraak

Twee nog onbekende mannen hebben gisteren in alle vroegte ingebroken in een woning aan de Oude Vest. Waarschijnlijk hebben ze geen kans gezien iets mee te nemen, omdat ze werden gestoord door een getuige. Die zag rond 04.15 uur van een afstandje twee mannen staan bij een raam in de Hekkensteeg. Dat raam hoort bij een woning aan de Oude Vest. Omdat hij dat verdacht vond, belde hij de politie. Toen hij weer keek, zag hij één van de mannen uit het raam komen. Daarop renden de twee mannen weg.

De inbrekers waren tengere mannen van 1.70 tot 1.80 meter lang. Ze waren in het donker gekleed en droegen een muts of capuchon. De getuige had de indruk dat het om jonge mannen ging. Mogelijk reden de inbrekers op een scooter. De gealarmeerde politie ging direct met verschillende eenheden op zoek en agenten zagen op de Haarlemmerstraat een scooter rijden met daarop twee mannen. Die gingen er echter snel vandoor en werden niet meer achterhaald.

Iedereen die in de vroege morgen van woensdag 23 april op of rond de Oude Vest iets gezien heeft dat met deze inbraak te maken kan hebben wordt gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×