Clown opgepakt na dreigen met hakbijl

De politie in Katwijk heeft gisteravond om 22.00 uur een 22-jarige Katwijker en een 22-jarige man uit Valkenburg aangehouden wegens het dreigen met een hakbijl. Een derde persoon, een 22-jarige Wassenaarder, kreeg een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde.

De politie kreeg een verontrust telefoontje dat er op de Nieuwe Duinweg in Katwijk een man in een clownspak schreeuwend met een hakbijl achter twee voorbijgangers aanrende. De getuigen zijn de man gevolgd en zagen dat hij vervolgens achter twee meisjes ging die eveneens hevig schrokken. Agenten achterhaalden de man in een paar bosjes en hielden hem aan wegens bedreiging. De tweede verdachte, de eigenaar van de bijl, werd even verderop ook aangehouden.

De Wassenaarder kreeg een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde. In de auto van de mannen werd naast de bijl ook nog twee slagvoorwerpen aangetroffen en in beslag genomen. De mannen waren een film aan het maken als grap voor YouTube. De camera en het clownspak zijn ook meegenomen. De omstanders deden aangifte van bedreiging.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×