Leden van Doorbraak vieren actie bij het Werkplein. Op 1 mei doen ze hetzelfde op de stoep voor het DZB-gebouw. (Foto's: Amando van der Heide).

Doorbraak voert actie bij Werkplein

Voor het derde jaar op rij viert Doorbraak de Dag van de Arbeid voor de deur van wat ze het ‘Leidse dwangarbeidcentrum DZB’ noemen. In de aanloop daar naartoe hebben leden van de linksactivistische organisatie een manifestatie gehouden bij het Werkplein in het Stadsbouwhuis aan de Langegracht. “Tegen dwangarbeid,” aldus de actievoerders.

Doorbraak eist via de twee manifestaties onder meer bestaanszekerheid, en voor elk werk minimaal het minimumloon, een contract, arbeidsrechten en goede arbeidsomstandigheden. “Zeer redelijke eisen, die echter voor de meeste politici tegenwoordig veel te ver gaan. Daarom moeten we hen onder druk zetten en die eisen samen afdwingen.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×