Nieuwe formatiepoging in Oegstgeest: PrO buiten spel

VVD, LO en het CDA praten sinds vandaag over de vorming van een nieuwe coalitie in Oegstgeest. Eerder liepen gesprekken tussen D66, VVD en CDA spaak en volgde er een nieuwe informatieronde door VVD-er Jan Willem Kradolfer. Deze adviseerde een coalitie van VVD, PrO, LO en CDA, maar twee van die partijen – LO en het CDA – zagen daar niks in.

De combinatie VVD, LO en het CDA kwam in het rapport van Kradolfer als tweede optie uit de bus. LOKAAL gaat als steunpartner fungeren. D66 en PrO voelen daar niet voor en staan dus vooralsnog buiten spel in de onderhandelingen.

LOKAAL wordt – als steunpartner – zo vroeg mogelijk in het proces bij de formatiegesprekken tussen VVD, LO en CDA betrokken. De partijen hopen op een snelle formatie en willen een beknopt akkoord sluiten dat door andere partijen nog amendeerbaar is.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×