De Amerikaanse pianist en zanger Gaynel Hodge (1937), lid van de oorspronkelijke Amerikaanse groep the Platters, staat opnieuw in de schijnwerpers nadat hij afgelopen zomer in Londen de BMI Award won. (Foto: PR).

Ex-Platter op de planken in Qbus

Vrijdag 9 mei is er een bijzonder concert in de Qbus met een van de oprichters van de wereldbekende band The Platters. De Amerikaanse zanger/pianist Gaynel Hodge zal met de Doo-Wop Allstars, bestaande uit Bella Black, Bruce James, Luca Giordano, Jules van Brakel en Robbie Carree, optreden. Special guests: The Dreams.
 
Hodge ontving vorig jaar november in Londen een BMIaward voor zijn grote hit Earth Angel die wereldwijd drie miljoen voor de radio werd gedraaid. In de musical Jersey Boys wordt die song uitgevoerd. Regisseuse Ellen Blom is nu bezig met een documentaire voor TV West en NTR over The Platters met in de hoofdrol Gaynel Hodge.

Hodge (78) kwam eind jaren ’80 naar Nederland. Zijn Nederlandse vrouw had heimwee en Gaynel volgde haar naar Den Haag met de overtuiging dat hem in Nederland een bloeiende muzikale toekomst wachtte: hij was immers een Platter! Eenmaal hier bleek het minder rooskleurig dan hij zich had voorgesteld. Uiteraard kende men The Platters en de naam opende deuren, maar het bleek moeilijk om een nieuw netwerk op te bouwen.

In de VS speelde hij samen met diverse grootheden als Dr. John of Brian Wilson, maar in Nederland kende hij niemand. Roem en de daarbij horende inkomsten bleven uit. Ondertussen bleef de muziek voor hem van levensbelang.

QBUS, Uiterste Gracht 142, Leiden (www.muziekhuis.nl)
Vrijdag 9 mei – aanvang: 21.00 uur / zaal open: 20.00uur
Entree 10,00 euro, vvk: Plato, Velvet

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×