Leiderdorper opgepakt wegens kopschoppen

De recherche heeft gisteren een 21-jarige man uit Leiderdorp aangehouden in verband met een poging tot doodslag, dan wel zware mishandeling op zondagochtend 13 oktober 2013 in Utrecht. Op die zondagochtend liepen drie vrienden rond 07.00 uur door Hoog Catharijne richting het treinstation. Onderweg ontstond er een woordenwisseling met vier onbekende mannen. Dit mondde uit in een vechtpartij waarbij één van de drie vrienden tegen de grond werd gewerkt en meerdere malen werd getrapt. Hierbij kreeg hij zo’n harde trap tegen zijn hoofd, dat hij er een dubbele kraakbreuk hieraan overhield. Het slachtoffer heeft nog steeds last van die verwondingen.

Op dinsdag 1 april toonde Opsporing Verzocht beelden van het incident. Woensdag 2 april werden de beelden ook getoond in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht. Er kwamen ongeveer 40 tips binnen naar aanleiding van de uitzendingen. Daarbij werden meerdere namen genoemd. Na onderzoek door de recherche leidde dit naar de 21-jarige verdachte uit Leiderdorp. Hij kon dinsdagochtend vroeg in zijn woning worden aangehouden. De politie gaat verder met onderzoek, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×