Met een druk op de knop stelde wethouder Frank de Wit samen met voorzitter Henny Hoogervorst van de Vereniging tot Behoud en Bescherming Kooipark (VBBK) de fontein in werking. daarmee was het geheel opgeknapte Kooipark officieel open. (Foto's: Chris de Waard).

Kooipark: Opgeknapt monument heropend

Gisteren was het de hele dag feest in het volkspark in De Kooi. Al om 9.00 uur begonnen de activiteiten die waren georganiseerd om de ingebruikname van het monumentale park luister bij te zetten. Natuurgids Dick de Vos nam belangstellenden mee op een bomen- en vogeltocht door het park. ’s Middags – na de officiĆ«le opening – was er nog een rondwandeling. Dit keer onder leiding van stadshistoricus Cor Smit die verhaalde over de geschiedenis van het park.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/147388292″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard sprak in het park met wethouder De Wit, stadshistoricus Cor Smit, parkbewoonster mevrouw Tegelaar, Dick de Vos en Wil Spies.

Om 14.00 uur verzorgde wethouder Frank de Wit samen met voorzitter Henny Hoogervorst van de Vereniging tot Behoud en Bescherming Kooipark (VBBK) de opening van het geheel opgeknapte Kooipark. Met een gezamenlijke druk op de knop werd de fontein in werking gesteld die midden in de vijver staat.Die vijver is dieper en groter dan voorheen en doet op die manier tevens dienst als waterberging voor de Oude Kooi.

(Video: Wijkvereniging LeidenNoord).

Samen met buurtbewoners en de Vereniging tot Behoud en Bescherming Kooipark is een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van het Kooipark. Het park is teruggebracht in de geest van de in 1920 door architect Dudok ontworpen stijl. Het groen, de vijver, de paden, de speeltuin, het meubilair en het trottoir rondom het park zijn vernieuwd en opgeknapt. Onlangs is het park door de gemeenteraad aangewezen als monument. Het Kooipark is daarmee echt een bijzondere plek in Leiden, waar iedereen volop kan genieten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×