Jong QuiteQuiet start na de zomer in het Volkshuis. In Delft loopt het festival al. Daar doet onder meer deze Soptie van Bree mee. (Foto: Kees van der Niet).

Jong QuiteQuiet Leiden: Nieuw muziekfestival voor jonge singer-songwriters

Leiden is binnenkort een muziekfestival rijker: Jong QuiteQuiet. Een contest voor jonge singer-songwriters tot en met 21 jaar. Vanaf september treden zij eens per maand op in het Volkshuis. In maart 2015 is de finale. De inschrijving is begonnen.

De eerste avond vindt plaats op donderdag 18 september. Aan het einde van iedere avond krijgen de singer-songwriters feedback van een deskundige jury, en ze krijgen een opdracht mee voor de volgende keer. De zes deelnemers keren alle zes avonden terug. Tussendoor worden zij gecoacht door een docent van BplusC. Op donderdag 19 maart, de finaleavond, kiest de jury één winnaar. Hij/zij verdient in ieder geval optredens en een tienrittenkaart van BplusC.

Programmeur/organisator Hans van der Maas: “Er loopt heel wat talent rond onder singer-songwriters in Nederland. Soms is het fijn om hier en daar even een zetje te krijgen. Dat willen we deze jonge muzikanten geven. Muzikaal, maar ook wat betreft PR en het vinden van optredens”.

Jong QuiteQuiet is de jongerenversie van QuiteQuiet, dat iedere 4de woensdag van de maand ‘volwassen’ singer-songwriters presenteert in Scheltema. Voor Jong QuiteQuiet zocht Hans van der Maas nauwe samenwerking met BplusC, het Centrum voor Amateurkunst Leiden en Marcel van Schooten van Wot Nxt.

De inschrijving voor Jong QuiteQuite is geopend. Singer-songwriters tot en met 21 jaar kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@jongquitequiet.nl. Meer informatie staat op www.jongquitequiet.nl.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×