De Beestenmarkt is in 35 jaar haast onherkenbaar veranderd. De hamburger van McDonald's is na al die jaren nog precies hetzelfde. (Foto: PR).

McDonald's 35 jaar aan de Beestenmarkt

In 1979 opende McDonald’s aan de Beestenmarkt als derde hamburgerrestaurant van de Amerikaanse keten in ons land de deuren in Leiden. Vandaag precies 35 jaar geleden. De hamburgergigant viert die verjaardag onder andere met prijzen van toen: de hele dag kost een hamburger slechts 35 cent. Wie vandaag ook 35 wordt en met identiteitsbewijs richting Beestenmarkt gaat, kan rekenen op een speciale behandeling. “Je wordt dan helemaal in de watten gelegd,” laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

De eerste franchisenemer van het fastfoodrestaurant aan de Beestenmarkt was Nico van der Linde. Die verkocht de zaak al na een jaar aan Martien Kop die het restaurant tot 2006 voortzette. Sinds die tijd zwaait Walther Jacobs er de scepter.

“Hoewel de gewone hamburger hetzelfde is gebleven, is er bij ons in die 35 jaar ook veel veranderd,” blikt Jacobs terug: “In die eerste jaren werden de aardappelen voor de Franse Frietjes hier nog met de hand geschild.”

Wat ook is gebleven is het mogelijkheid om een kinderpartijtje te vieren bij McDonald’s. Jacobs: “Je ziet nu dus moeders die zelf als kind hier hun verjaardag hebben gevierd en die traditie nu voortzetten met hun eigen kinderen.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×