Aan de Rijnsburgerweg wordt de opening van Teddy Kids zaterdag gevierd met de komst van een echte olifant met een lange snuit. Of blaast de Partij voor de Dieren het verhaaltje voortijdig uit? (Foto: PR).

Olifant zet opening kinderdagverblijf luister bij

Aanstaande zaterdag opent Teddy Kids haar nieuwste vestiging in Leiden. Het internationaal georiënteerde kinderdagverblijf heeft al een kinderopvang aan de Herenstraat en aan de Zeemanlaan. Voor de derde vestiging is de afgelopen periode ‘De Keet’ aan de Rijnsburgerweg 35 verbouwd. In het vier verdiepingen tellende gebouw – dat is ontworpen door de beroemde Leidse architect Jesse – is volgens Teddy Kids nu ‘een kinderdagverblijf met een moderne touch’ gerealiseerd. In de 1.000 m2 grote achtertuin zijn een racebaan, doolhof, voetbalveld en een boomparadijs aangelegd.

Voor de opening laat Teddy Kids een Aziatische olifant opdraven. “De olifant symboliseert trouw, een goed geheugen, geduld en intelligentie, waarden die het kinderdagverblijf ook uitdraagt,” aldus het bedrijf. De Partij voor de Dieren heeft wethouder De Wit inmiddels gevraagd waarom de gemeente toestemming geeft voor de komst van het dier.

“De inzet van een olifant is niet respectvol en dus niet meer van deze tijd,” zegt fractievoorzitter Dick de Vos die zich bovendien zorgen maakt over de veiligheid van de kinderen: “Een olifant is een wild dier, de kinderen mogen hem voeren en komen dus dichtbij. Hoe is hun veiligheid gegarandeerd?”

Volgens De Vos is de locatie van het nieuwe kinderdagverblijf ook verre van ideaal voor het inzetten van een olifant: “Het ligt aan een druk kruispunt. Olifanten zijn prooidieren en schrikken dus snel.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×