In de film komt zelfs een echte kleurige fontein voor. Die werd speciaal voor de opnames aangelegd bij Dok2. (Foto: PR).

Vertoning buurtfilm vrijdagavond in openlucht

Vrijdagavond organiseert wijkvereniging Tussen de Rijnen een openluchtvoorstelling van de recent gemaakte wijkfilm. Iedereen die de film nog niet heeft gezien of hem nog een keer wil bekijken is welkom op de plek waar de film ook is opgenomen; het terras van Dok2 aan het Havenplein.

Audiofragment: De Leidse filmer Jan Stap maakte samen met de buurtacteurs de film die vrijdag op het Havenplein wordt vertoond.

De exacte aanvangstijd van de film hangt af van het weer omdat het voldoende donker moet zijn. “De zon gaat vrijdag onder om  21:29 uur dus rond die tijd moet het wel lukken,” zegt wijkvoorzitter Hans Ranselaar. En bij regen? Dan gaat de voorstelling niet door.

Het script van de film is geschreven door wijkbewoners, alle acteurs komen uit de wijk, de muziek is geschreven en uitgevoerd door een band uit onze buurt en ook alle opnamelocaties zijn in de wijk gesitueerd. De film is een ‘modern sprookje’ over een wijk die in deze haastige tijd geheel van elkaar vervreemd is geraakt en waar een wijze oude man iets magisch voor bedenkt.

Ranselaar: “Het leuke van dit alles is dat het thema van de film ook de reden van het opzetten van dit project is geweest. Door dit project hebben heel veel mensen elkaar leren kennen en zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan. Het saamhorigheidsgevoel in de wijk is duidelijk versterkt en dat draagt bij aan een beter leefomgeving.”

Centraal in de film staan mensen uit de buurt die elkaar niet kennen. Sjaak, getrouwd met de dominante Els, studenten Marthijn en Stefan die meer gamen dan studeren, yup John die als gescheiden vader moeite heeft alle ballen in de lucht te houden en niet te vergeten het illustere duo Joop en Piet die het niet zo kwaad menen, maar een inbraakje niet schuwen. Ieder leeft zijn eigen leven. Totdat op een dag een oude wetenschapper zich op een raadselachtige manier met hun levens gaat bemoeien…

De verhalen komen samen in een spetterend slotstuk op het Havenplein waar de film nu vertoont zal worden. De film duurt een half uur en ging op 9 maart in première in een uitverkochte bioscoop Trianon. Deze speciale openluchtvoorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Dok2 en BSG Media.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×