Bewoner Marnixstraat krijgt smoesje voorgeschoteld en is spaargeld kwijt

Twee vrouwen hebben maandag een echtpaar van een geldbedrag beroofd in hun woning in de Marnixstraat. De vrouwen kwamen met een smoes binnen en stalen het spaargeld. Eén van de slachtoffers, een 66-jarige man, stond rond 14.30 uur in de opening van zijn voordeur toen de twee vrouwen hem aanspraken. Ze zeiden dat ze achter hem woonden en dat ze even in zijn achtertuin wilden kijken, omdat hun schotel van het dak was gevallen. Deze zou mogelijk in zijn tuin liggen.

De man liep voor de vrouwen uit naar zijn achtertuin en stond een tijdje met hen te praten. Vervolgens liet hij ze de woning weer uitgaan. Enige tijd na deze ontmoeting, merkte het slachtoffer de diefstal op. In de woning bleken meerdere kasten doorzocht en in de slaapkamer bleek de spaarpot van het echtpaar weggenomen te zijn. In totaal werd er een behoorlijk geldbedrag weggenomen.

De politie vermoedt dat een derde persoon in een onbewaakt moment achter de twee nog onbekende vrouwen is aangelopen. De voordeur van het slachtoffer bleef namelijk openstaan toen het slachtoffer met de vrouwen in de tuin ging kijken.

De vrouwen hebben een lichtgetinte huidskleur. Eén van hen is rond de 16 jaar oud, 1.70 m. lang, zwart haar en droeg een beige jas. De tweede vrouw is ongeveer 30 jaar oud, 1.65 m. lang en heeft een fors postuur. Ze droeg zwarte kleding en had zwart haar.

Getuigen wordt gevraagd om te bellen met de recherche van de politie in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×