Forse celstraf voor kwakzalvende 'schoonheidsspecialiste'

De officier van justitie in Den Haag heeft gisteren 30 maanden celstraf geëist tegen een 53-jarige vrouw uit het gelderse Wijchen. De vrouw voerde jarenlang allerlei behandelingen uit als schoonheidsspecialiste, terwijl ze daarvoor niet over een vergunning beschikte. De vrouw maakte daarbij talloze slachtoffers. Ze staat terecht voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, oplichting, valsheid in geschrifte en het overtreden van de gemeesmiddelenwet. De vrouw werkte onder meer vanuit Leiden, Den Haag, Amsterdam, Schiphol en Nijmegen.

Minstens 15 vrouwen die door de verdachte werden behandeld, liepen letsel op door de verkeerde behandelingen. Volgens de officier van justitie komt uit de aangiften een zeer divers en schokkend beeld van dingen die mis gingen naar voren. Rode draad in het dossier is volgens het OM dat de verdachte zich totaal niet leek te interesseren in het welzijn van haar klanten. Zo injecteerde ze onder onvoldoende hygiënische omstandigheden deels nog onbekende fillers in het gezicht en de lippen van haar klanten en bracht ze op ondeskundige wijze permanente make-up en cosmetische tatoeages aan. Onder andere met een tatoeëerpen. Veel vrouwen kregen hierdoor zwellingen, ontstekingen, harde bulten en littekens in het gezicht. Ook lijdt een aantal van hen ondraaglijke pijn.

Als gevolg van het ondeskundig en zelfs onverantwoord handelen door de verdachte, hebben diverse vrouwen hun toevlucht moeten zoeken bij een andere schoonheidssalon voor herstelwerkzaamheden. Andere vrouwen waren nog slechter af en moesten zich vanwege complicaties wenden tot de huisarts en medisch specialisten. Enkelen hebben meerdere operaties moeten ondergaan en zijn nog steeds niet klachtenvrij. In maart vorig jaar werden zelfs drie vrouwen vrijwel tegelijk opgenomen in het ziekenhuis nadat zij hun lippen hadden laten opvullen door de verdachte. Een van hen heeft hier een scheve onderlip aan overgehouden, een andere vrouw heeft nog steeds last van droge lippen.

De vrouw trok klanten met behulp van een zeer professioneel ogende website. Daarop werd de suggestie gewekt dat het ging om een groot bedrijf met diverse vestigingen in het hele land. Ze hield zich onvoldoende aan de hygiëneregels en ze gebruikte geneesmiddelen voor haar behandeling die worden gebruikt voor plaatselijke verdovingen. Daarnaast konden klanten alleen contant betalen en kregen geen kwitanties.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×