De nieuwste lijn van TEAC's high-end merk Esoteric heet Grandioso. Tijdens het Verrassend Winkelweekeinde zijn er demonstraties bij Overgaauw.

Kapitale hifi-demonstratie bij Overgaauw

Hifi Overgaauw pakt volgend weekeinde flink uit. Het familiebedrijf aan de Breestraat 146-148 viert het 50-jarig bestaan met demonstraties van het zeer exclusieve audiomerk Esoteric. De nieuwste serie high-end audio-apparatuur uit het topsegment van TEAC heet Grandioso en is te beluisteren in combinatie met drie paar luidsprekers: de Piega Master One, de Kef Blade en de B&W 800. Voor de bekabeling (stroom, interlinks en speakerkabels) doen de organisatoren een beroep op producten van Audioquest.

Audiofragment: Overgaauw heeft volgende week als eerste ter wereld de Grandioso van Esoteric in huis.

De demonstratie vindt plaats in een speciaal ingerichte luisterruimte. De Japanner Rui Odawara van Esoteric is aanwezig om het geluidssysteem toe te lichten. Daarnaast zijn er ook vertegenwoordigers van Piega, Kef en B&W aanwezig. Geïnteresseerden kunnen de demonstratie gratis bijwonen. Op vrijdag 23 mei begint de demonstratie om 20.00 uur. Een dag later kunnen bezoekers om 14.00 uur bij Overgaauw terecht.

Wie de Grandioso-lijn van Esoteric in huis wil halen, moet over een goedgevulde bankrekening beschikken. Prijzen variëren van 5.500 euro tot 27.000 euro per component. Het stereosetje dat Overgaauw volgende week demonstreert, weegt 223 kilo en kost 120.000 euro. Dat is exclusief de (geadviseerde) bekabeling van 95.000 euro. Een bijpassend paar speakers is er voor bijvoorbeeld 38.000 euro en uiteraard is er een speciaal meubel verkrijgbaar om de apparatuur ook visueel goed tot zijn recht te laten komen.

overgaauw.JPG

Fokke Rietkerk bij een van de Bowers & Wilkins speakers uit de 800-serie die volgende week worden gecombineerd met de Grandioso stereo-installatie van 122.000 euro. (Foto: Chris de Waard).

Aanmelden mag, maar hoeft niet persé: verkoop@overgaauw.com of 071-5126862.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×