Majella de Spaey laat de ondernemers kennis maken met het stadsbestuur. hier met de nieuwe wethouders Laudy en Damen. (Foto's: Chris de Waard).

Leiden beleeft drukste ondernemersborrel sinds jaren

Of het nou de beloofde kennismaking was met het nieuwe college of de locatie, Level Leiden, feit was ruim 600 ondernemers gisteren afkwamen op de jaarlijkse ondernemersborrel van de gemeente Leiden. Dit keer niet alleen een praatje van D66-wethouder Strijk van Economische Zaken, maar ook een welkomswoord van de burgemeester en een introductie van alle wethouders. Met de wethouders Paul Laudy (VVD) en Marleen Damen (PvdA) was het voor ondernemend Leiden een eerste kennismaking.

Hier had een radio-interview met wethouder Strijk kunnen staan als ik niet voor het eerst iets verkeerd had gedaan en zonder opname terugkwam.

Gespreksleider Majella de Spaey deed Strijk een suggestie aan de hand. Strijk benadrukte dat hij veel werk wil blijven maken van de verhoudingen in de regio, waarop De Spaey hem vroeg of volgend jaar dan ook alle ondernemers uit de Leidse buurgemeenten worden uitgenodigd. Dat idee viel in goede aarde en dus mag de gemeente op zoek naar een nóg grotere locatie voor de ontvangst van de ondernemers.

De ondernemers konden zichzelf ook voorstellen aan het nieuwe stadsbestuur. Niet alleen tijdens de borrel na afloop, maar ook via een bord waarop ze suggesties voor het college konden achterlaten. Van die mogelijkheid werd flink gebruik gemaakt en dus keerden de wethouders huiswaarts met een flinke verlanglijst.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×