Mok Scheffer voor een wand vol startbewijzen. Die verhuizen morgenavond allemaal naar de Pieterskerk waar de lopers ze af kunnen halen. (Foto: Chris de Waard).

Zondag 18 mei: 24e Leiden Marathon

Met nog een paar dagen te gaan stevent de Leiden Marathon af op weer een nieuw recordaantal deelnemers. Vorige week werd al de grens gepasseerd van de 10.000 deelnemers, Mok Scheffer van de marathonorganisatie rekent uiteindelijk op een dikke 13.000 lopers. Dit jaar dan. In 2015 zijn het er misschien wel 20.000. In Leiden wordt dan tevens gestreden om het NK Halve Marathon. De loop van aanstaande zondag is daarvoor de vuurproef.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/149502475″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Mok Scheffer in gesprek met Chris de Waard over de 22e editie van de Leiden Marathon.

Als er volgend jaar inderdaad 20.000 lopers aan de start verschijnen loopt de Leiden Marathon waarschijnlijk tegen de grenzen aan van wat nog kan. Als het start-finishgebied tenminste in het centrum blijft en dat is toch wel een erg grote wens van de organisatie. Of de wens om op de Breestraat te starten doorslaggevend zal zijn weet Mok Scheffer nog niet: “Dat besluit moet nog worden genomen.”

De 42 kilometer bestaat sinds vorig jaar uit één grote ronde door Leiden en de groene ommelanden.

Net als vorig jaar gaat de Leiden Marathon ook nu weer de regio in. De hele marathon gaat vanuit Leiden eerst door Zoeterwoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk en vervolgens – via een speciaal aangelegde tijdelijke brug van de Landmacht – het Groene Hart in. Daar worden achtereenvolgens Koudekerk, Hoogmade, Roelofarendsveen, Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade en Leiderdorp aangedaan, alvorens de lopers Leiden weer binnenkomen.

De Leiden Marathon zou niet georganiseerd kunnen worden zonder de inzet van zo’n 1200 vrijwilligers. Daarvan kan de organisatie van het loopevenement er nog een aantal gebruiken. Met name in de polder waar de Leiden Marathon nog een relatief nieuwe verschijning is. Mok Scheffer: “Maar het is natuurlijk het allerleukste als de lopers ook in de dorpen worden onthaald door de mensen die daar ook wonen.” Wil zich nog wil aanmelden kan Mok bellen of mailen: mok.scheffer@marathon.nl of bel 071-514 44 61.

Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×