Stage Nieuwe Stijl naar Straatsburg

”Meer opleiding en minder werk”, zo luidde de hoofdconclusie van de jongeren van Stage Nieuwe Stijl (SNS). De jongeren gingen naar het European Youth Event dat plaatsvond van 9 tot en met 11 mei in Straatsburg.

Werkervaring
SNS is een initiatief van de gemeente Leiden om hoger opgeleiden aan een werkervaringsplek te helpen, aangezien werkervaring vaak de eerste reden van afwijzing is bij sollicitaties. Dit initiatief wordt deels gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds.

Perspectieven
De groep jongeren vanuit SNS bestond uit vijf dames en vier heren, allemaal deelnemers van Stage Nieuwe Stijl. De gemeente Leiden vroeg deze jongeren deel te nemen aan dit evenement om nieuwe ideeën, inzichten en perspectieven op te doen vanuit Europa, waar Leiden z’n voordeel mee kan doen.

Erasmusgeneratie
De conclusie van dit evenement is dat er op de Europese politieke agenda genoeg bereidwilligheid is om het probleem van jeugdwerkeloosheid aan te pakken. Er zijn veel initiatieven in verschillende landen opgezet die het verschil kunnen maken. Maar de allerbelangrijkste boodschap voor ons was dat het vertrouwen in de jongere generatie hersteld moet worden. We moeten stoppen met verwijzen naar de verloren generatie en teruggaan naar de Erasmusgeneratie die wij zijn.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×