Wethouder Laudy: "Rijnsburgerblok gaan we gewoon bouwen"

De plannen voor de ontwikkeling van het ‘Rijnsburgerblok’ tegenover station Leiden Centraal gaan gewoon door. Het duurt misschien een paar maanden langer voordat er daadwerkelijk sloop- en bouwactiviteit is te zien, maar Laudy sluit zelfs niet uit dat die vertraging gaande het proces weer wordt ingelopen. Het gedoe met de afhakende ontwikkelaars kost Leiden naar schatting een ton. “Dat valt dus reuze mee,” hield Laudy de gemeenteraad gisteravond voor tijdens het spoeddebat over de kwestie dat was aangevraagd door GroenLinks, CU en CDA.

Audiofragment: Wethouder Laudy gaat er vanuit dat de ontwikkeling van het Rijnsburgerblok gewoon doorgaat volgens plan.

Er is niet niks aan de hand, maar er voltrekt zich volgens Laudy ook geen ramp in het stationsgebied. De twee ontwikkelaars die het project samen zouden realiseren, OVG en Syntrus Achmea, zien allebei nog brood in het project, maar willen niet meer met elkaar. Ze gaan de komende maanden los van elkaar op zoek naar een andere partner. Ondertussen is wel de exclusiviteit vervallen die de ontwikkelcombinatie tot 1 april jongstleden had voor het plan en dus kunnen ook andere geïnteresseerden nu met voorstellen komen. De gemeente is al met diverse partijen in gesprek en Laudy wil in principe uiterlijk op 1 augustus de knoop doorhakken en een nieuwe deal sluiten voor deze eerste fase van de stationsplannen.

Audiofragment: Mart Keuning, Moniek van Sandick en Walter van Peijpe over de problemen rond het station.

Oppositiepartijen ChristenUnie, CDA en GroenLinks vroegen gisteren tijdens het door hen aangevraagde spoeddebat wat de problemen precies voor Leiden betekenen. Ze zijn vooral bang dat het de stad een hoop extra geld gaat kosten. Ook willen de tegenstanders van het eerste uur opnieuw de discussie in de raad voeren over het bouwprogramma voor de locatie tegenover de ingang van Leiden Centraal. Daar voelt wethouder Laudy helemaal niets voor: “We hebben dit besluit zeer recent genomen. Dat overdoen zou pas echt betekenen dat we terug bij af zijn met alle kosten en vertragingen van dien”.

Advertentie

Leiden rijnsburgerblok


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×