Afbeelding: Nico Dijkshoorn leest voor uit 'In zijn nabijheid'. (J.P. Kranenburg)

Nico Dijkshoorn leest voor in Van Stockum

Het was vandaag erg gezellig in boekhandel Van Stockum. Nico Dijkshoorn las namelijk voor uit zijn nieuwe roman ‘In zijn nabijheid’ en zong er ook nog bij. Bewonderaars van de schrijver lieten ‘In zijn nabijheid’ signeren. Hoewel het werk vooral erg humoristisch is, zit er toch een duidelijke boodschap in: ”Er zijn heel veel mensen in Nederland die niets kunnen en toch bekend zijn omdat ze bijvoorbeeld iets opvallends doen op tv. Over zo’n persoon gaat mijn boek,” legt Dijkshoorn uit.

Dijkshoorn heeft zijn roman in Frankrijk geschreven, daar kon hij rustig werken zonder gestoord te worden. ”Ik heb de roman best vlug geschreven. Van vastlopen heb ik geen last. Writersblock: ik lach erom!” Het komt wel vaak voor dat Dijkshoorn te veel heeft geschreven en dat hij stukken tekst moet schrappen. 

Audiofragment: Nico Dijkshoorn in gesprek met Eline van den Hout over zijn nieuwe roman. 

Het is voor Dijkshoorn altijd spannend wat mensen van zijn roman vinden als hij eenmaal af is. ”Soms wordt mijn werk verkeerd begrepen en dat is wel eens ingewikkeld voor me. Ik moet leren om dat los te laten”. Idee├źn voor een nieuwe roman heeft de schrijver nog niet, maar hij gaat er binnenkort wel voor zitten. Hij is nog lang niet uitgeschreven!  

  

 

 

Foto’s gemaakt door: J.P. Kranenburg

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×