Zaterdagmiddag was GroenLinks-lijsttrekker Bas Eickhout even in Leiden. Op de Europaweg ging hij op de foto met GroenLinks Leiden raadslid Walter van Peijpe. (Foto: PR).

GroenLinks lijsttrekker op toernee langs Europalanen

GroenLinks-eu-lijsttrekker Bas Eickhout deed zaterdag verschillende Europalanen, -straten en -pleinen in heel Nederland aan om de straten een ‘make-over’ te geven. Ook in Leiden stopte de GroenLinks-caravaan voor een fotomomentje met lokale partijgenoten. Eickhout: “De straten en pleinen die de naam Europa dragen zijn vaak afgelegen grijze plekken; tekenend voor het debat over Europa en de Europese verkiezingscampagne. Welke keuzes er op 22 mei voorliggen blijft in mist gehuld.”

Aanstaande donderdag zijn de Europese Verkiezingen, maar die leven minder dan ooit. Volgens Eickhout ligt dat vooral aan de politiek zelf die geen duidelijke keuzes maakt: “Volgens de VVD gaan de verkiezingen niet eens over Europa, D66 wil vooruit maar doet een stap opzij en de PvdA presenteert mooie plannen in Brussel, maar stemt in de Tweede Kamer vervolgens tegen. Wij vinden dat Europa beter verdient en daarom geven we de Europalanen, of zoals hier in Leiden de Europaweg, én het politieke debat graag meer kleur door duidelijke keuzes te maken: links en duurzaam.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×