Fietsen en wandelen in de Leidse ommelanden tijdens Polderdag

Zoals elk jaar met Hemelvaartsdag vindt ook volgende week weer de Polderdag plaats in het Land van Wijk en Wouden en Duin, Horst & Weide. Het is dit jaar voor de zeventiende keer dat er gefietst en gewandeld kan worden. Er zijn vier fietstochten door de dorpen Hazerswoude, Koudekerk, Kaag en Braassem, Leiderdorp, Zoeterwoude, Stompwijk, Wassenaar en Voorschoten, maar er kan ook worden gekozen voor een wandelroute door Hazerswoude onder leiding van een gids. Het thema van de Polderdag 2014 is Verrassend Natuurlijk.

Onderweg kun je boerderijen, monumenten en kwekerijen bezoeken waar allerlei activiteiten zijn. Luister naar muziek, verken de weidevogel en proef een stukje kaas. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Ze kunnen een kijkje nemen in de stal en ravotten in de hooiberg. Ervaar het voorjaar in de polder! Bezoek een molen, geniet van de bloeiende slootkanten en de landelijke geur. Hoor koeien loeien en weidevogels roepen.

Advertentie

Leiden Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×