Geneviève Momma kocht namens museum Beelden aan Zee in Den Haag maar liefst drie beelden. Onder meer het prijswinnende betonnen bed van kunstenares Marleen Hartjes. (Foto's: Chris de Waard).

Beeldenveiling goed voor 10.000 euro

De veiling die Beelden in Leiden (BIL) gisteren organiseerde heeft ongeveer 10.000 euro opgebracht. Van de 12 beelden die onder de hamer kwamen van veilingmeester Jop Ubbens, werden er uiteindelijk vier verkocht. Drie beelden – het betonnen bed van kunstenares Marleen Hartjes, een beeld van Catinka Kersten en een beeld van Ruud Kuijer – gaan naar museum Beelden aan Zee in Den Haag. Eén kunstwerk werd verkocht aan een particuliere bieder. De beelden die gisteren niet werden verkocht, zijn wel te koop. Beelden in Leiden gaat er niet heel actief mee de boer op, maar wie interesse heeft kan zich melden.

Audiofragment: Chris de Waard woonde de veiling bij en hield geen bordje omhoog, maar de Sleutelstad-microfoon.

Volgend jaar wil BIL opnieuw een veiling rond de expositie organiseren. Het thema voor 2015 is nog niet bekend, maar bestuurslid Arjen Pels Rijcken laat doorschemeren dat er wel weer een verbindende factor wordt gezocht. Dat zal niet opnieuw het materiaal zijn, maar bijvoorbeeld ‘kindvriendelijke beelden’ waar in geklommen kan en mag worden.

In de reportage achtereenvolgens de aankondiging van de veiling door BIL-bestuurslid Arjen Pels Rijcken, veilingmeester Jop Ubbens aan het werk en een gesprekje van Chris de Waard met deze directeur van Christie’s die niet ontevreden was met de opbrengst van zo’n 10.000 euro.

Dan aan het woord kunstenaar Yasser Ballemans en daarna Geneviève Momma van museum Beelden aan Zee in Den Haag. Ze kocht maar liefst drie beelden. Na afloop van de veiling ving Chris de Waard haar op en sprak met de gelukkige nieuwe eigenaar van onder meer het prijswinnende betonnen bed van kunstenares Marleen Hartjes die ook nog even voor de microfoon komt.

Tenslotte spreekt Chris de Waard met advocaat Jan Floris Holsteijn van Qisolute en blikt hij terug op de veiling met bestuurslid Arjen Pels Rijcken van Beelden in Leiden die ook nog even vooruitblikt naar 2015.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×