Gemeente gaat kunstgrasvelden vervangen

De gemeente Leiden gaat deze zomer de kunstgrasvelden van Lugdunum, GHC en DoCos vervangen. Dit vanwege de slechte staat waarin de velden verkeren. Door zeer intensief gebruik is de levensduur van de velden enorm verkort. De velden worden naast voetbal namelijk ook onder andere gebruikt door scholen. De vervanging stond oorspronkelijk voor 2015-2016 ingepland, maar wordt nu een jaar naar voren gehaald. 

In maart van dit jaar was er al een rapport verschenen waarin de gemeente werd gewezen dat de velden eerder aan vervanging toe waren dan gepland. Vorige maand herinnerde CDA-duoraadslid Julius Terpstra het college aan het bestaan van dit rapport. Mede via een interview op Sleutelstad riep hij wethouder De Wit (Sport) op om in actie te komen.

Wanneer de velden niet tijdig vervangen zouden worden, zou er (mogelijk) niet meer in competitieverband op gevoetbald mogen worden door de Leidse voetbalclubs. Het CDA Leiden heeft al aangegeven dat het ook gaat toezien dat de velden daadwerkelijk deze zomer worden vervangen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×