Het AH-filiaal aan de Hooigracht wordt twee keer zo groot. (Foto: Smitsloo Groep).

AH XL opent begin juli op de Hooigracht

Nog een maandje en dan verdubbelt de AH supermarkt aan de Hooigracht. De supermarktketen heeft de naastgelegen ruimte erbij gehuurd van projectontwikkelaar Smitsloo uit Oegstgeest. De nieuwe supermarkt wordt zo’n 2.500 m2 groot en is daarmee één van de grootste Albert Heijns in binnenstedelijke gebieden van Nederland. Naast Albert Heijn vestigt zich bovendien een Gall & Gall. Beide winkels worden op 2 juli 2014 geopend.

Voor de boven Albert Heijn gelegen kantoren (“de Haarlemmer Offices”) kwam Smitsloo dit jaar een langdurig contract met PsyQ (Parnassia Bavo Groep) overeen. Boven de Albert Heijn komt na een ingrijpende verbouwing een multifunctionele ruimte voor verhuur beschikbaar. De Smitsloo Groep hoopt die te verhuren aan de bedrijf in de sectoren fitness, medische disciplines en/of persoonlijke verzorging.

Ook even verderop is Smitsloo actief. De ontwikkelaar kocht eerder dit jaar de winkelstrook aan de Pelikaanstraat. Daar komt in de voormalige ruimte van computerwinkel Mycom binnenkort de nieuwe winkel van Swaak (witgoed, beeld & geluid-specialist) die de vestigingen in Leiderdorp, Oegstgeest en de Haarlemmerstraat sluit. In samenwerking met de gemeente wil Smitsloo het naastgelegen plein voor de English Pub Bad Habits upgraden.

Aan de overkant – in het gerestaureerde pand De Beuk aan de Haarlemmerstraat 230 – komt een lunchroom met terras.

Leiden ahxlhooigracht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×