De Leidse Marijke Fleuren werd afgelopen maandag in Den Haag geridderd door minister Schippers. (Foto: Twitter).

Koninklijke onderscheiding voor Marijke Fleuren

Marijke Fleuren, voorzitter van de Europese Hockey Federatie en oud-bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond KNHB, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Minister Schippers heeft de Leidse maandag de versierselen uitgereikt tijdens het Wereldkampioenschap Hockey dat in Den Haag wordt gehouden.

Marijke Fleuren heeft een lange staat van dienst binnen de hockeywereld. Zij was actief in de Leidse en Oegstgeester Mixed Hockey Club, bestuurslid en vicevoorzitter van de KNHB, lid van de Disciplinaire Committee van de Federation International Hockey FIH, lid van de Executive Board van de Europese Hockey Federatie en is momenteel voorzitter van deze federatie.

Naast haar werk binnen de hockeywereld was Marijke Fleuren onder andere curator van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest, bestuurslid van de Vereniging voor Arbeidsrecht en vicevoorzitter van de Werkgeversorganisatie in de Sport WOS. Voor het ministerie van WVC leidde zij het programma Samen voor Sportiviteit & Respect.

In 2002 werd Marijke Fleuren benoemd tot erelid van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×