Ingegooide ruit wegens ‘ homovlag’

18

Marianne van Duin uit Leiden wachtte vanmorgen een onplezierige verrassing toen ze thuiskwam na een nachtdienst. Van Duin valt op vrouwen en dat mag de buurt best weten. Er hangt dan ook een flinke regenboogvlag achter een van de ramen van haar woning. Vannacht is die ruit ingegooid. Geen toeval, denkt Marianne: “Het is duidelijk dat die actie daartegen gericht is. Dieptriest natuurlijk dat men ook in Leiden blijkbaar grote problemen heeft met zo’n vlag.”

Van Duin heeft aangifte gedaan en laat strijdbaar weten dat de vlag hoe dan ook blijft hangen: “Ik wil niet dat dit niet onopgemerkt voorbij gaat.” Bang zegt ze niet te zijn, wel boos.

regenboog2.jpg

Delen
Leiden Culinair

18 reacties

 1. Leiden InMotion op

  Diep triest als het vanwege de regenboog vlag is. Is het niet toevallig van een of andere jaloerse ex-vriendin?

 2. Het is zeker geen jaloerse ex. Ik ben al bijna 2 jaar single, dus dat lijkt me sterk. Het is de eerste verdieping van een flat en er lag een flink stuk steen in die kamer. Het is ook niet het enige of het grootste raam, ik ben er dus zeker van dat het vanwege de vlag was.

 3. Leiden InMotion op

  Waarschijnlijk heb je gelijk, maar…het kan ook een dame zijn die je probeert uit te dagen….. ‘Tankgirl’. Sommige mensen gaan daar heel ver in. In ieder geval is het heel vervelend voor je en zit je natuurlijk niet te wachten op dit soort dingen. Terecht dat je dit hebt aangegeven.

 4. Raymond Harper op

  "Een dame die je probeert uit te dagen…", zou het echt..? Ik denk dat de neanderthalers zich in het vijandelijke kamp bevinden. In het gunstigste geval was het ‘alleen maar’ een dronken proleet die z’n vriendjes wilde laten zien hoe stoer én hetero hij wel niet is.

  Tja, Leiden wordt er niet leuker op, op deze manier. Ik hoop dat die aangifte wat oplevert.

 5. Johan Volkers op

  Laten we niet te somber worden over de verdraagzaamheid in ons land jegens homoseksuelen.

  Dat deze actie ontoelaatbaar is, moge duidelijk zijn. Wat denkt de dader hier mee te bereiken?

 6. Leiden InMotion op

  Neanderthalers….die zijn er volgens mij tegenwoordig in beide kampen.

 7. Leiden InMotion op

  Nee dat zeker niet, ik verafschuw dat soort dingen. Maar ik baal er wel van dat hetero’s altijd maar de schuld krijgen. Zo is het net alsof alle hetero’s tegen homo’s zijn. Net als jullie ben ik zeer benieuwd welke idioot dat gedaan heeft.

 8. Piet Pekelharing op

  Vanwaar toch altijd die negatieve bijklank bij de term Neanderthaler?

  Steevast wordt de Neanderthaler afgebeeld als een brute primitieveling. Deze negatieve beeldvorming is echter volkomen onterecht. Zij is eerder gebaseerd op een Victoriaans superioriteitsgevoel dan op enig wetenschappelijk bewijs.

  Indien we de naam van welke willekeurige bevolkingsgroep in binnen- of buitenland dan ook gebruiken als scheldwoord, leidt dat steeds weer tot enorme ophef. En terecht! Maar wanneer het om Neanderthalers gaat, moet dat allemaal maar kunnen. Het is niet omdat een bevolkingsgroep is uitgestorven dat we deze ongegeneerd kunnen beledigen.

  Pieter Paulus Pekelharing,
  belangengroepering Neanderthalers Zuid-Holland e.o.

 9. Waarom moet je van welke aard dan ook dit zo expliciet uiten.
  Ik ben hetro zo wat, moet je dit dan over al bekend maken , Volgens mij is deze dame gewoon bezig te provoseren, En roept dit over zich zelf af. Ik zou zeggen leef je eigen leven en val een ander er niet mee lastig .Wat intreseert mij dat nou welk ander wijf je in je nest hebt liggen en wat je er mee doet.
  Dat doen hetro,s ook niet. Dus doe normaal en laat anderen met rust.

 10. Petronella van Rossum op

  Leiden InMotion: misschien is het handiger om je persoonlijke mening vooraf te laten gaan door je eigen naam.

  "Ik baal ervan dat hetero’s altijd maar de schuld krijgen"

  Kom op zeg. Ik ben hetero en ben nooit beticht van stenen gooien naar de medemens.

 11. Raymond Harper op

  ‘Hetero’ is uiteraard niet synoniem met ‘homovijandig’. Net zoals de meeste homo’s behoorlijk tolerant zijn ten aanzien van hetero’s…

  Mijn oprechte verontschuldigingen ook aan alle bonafide neanderthalers. Waar het natuurlijk om draait – en wat een beetje uit het zicht dreigt te verdwijnen: sommige figuren kunnen kennelijk niet hebben dat andere mensen anders in elkaar steken dan zijzelf. Wat niet in hun straatje past, moet dan ook maar letterlijk uit dat straatje verdwijnen.

  Misschien dat de echte Tank Girl nog even van stal kan worden gehaald, indien de politie niks kan doen. Die wist wel raad met dit soort grapjassen…

 12. Leiden InMotion op

  Petronella…. Raymond had het over een hetero uit een vijandig kamp…. Uit de context blijkt duidelijk dat het over een man gaat.

  Het is zonneklaar dat jij je niet aangesproken hoeft te voelen

 13. Piet Pekelharing op

  Johan V: "Waarom moet je van welke aard dan ook dit zo expliciet uiten."

  Het is Johan V. kennelijk ontgaan dat half Nederland zich in het oranje aan het uitdossen is.

  Waarom moeten Oranjesupporters (en aanhangers van het koningshuis) zich zo expliciet uiten? Waarom moeten voetbalsupporters altijd en overal maar laten zien welke club zij steunen? Zijn al die mensen ook aan het provoceren?

 14. Leiden SlowMotion op

  Mevrouw heeft goed de aandacht kunnen trekken in een tijd van aanzwellende oranjegekte. Dat is een prestatie van formaat.

 15. Kat-in-het-Bakkie op

  Dit is discriminatie-op-kleur. We hebben al eeuwen de zwart-wit discriminatie en nu dus ook de regenboog versus oranje.
  Kan iedereen zich nu eens met zijn eigen zaken bemoeien?

 16. bluezzmaster op

  Wat een drukte om een vlaggetje komkommer tijd zeker niets beters om jullie druk over te maken

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline